Nádražní ulice v Ostravě je opět průjezdná

Ostrava – Dopravní uzavírka Nádražní ulice v Ostravě skončila a od neděle je ve zkušebním provozu i zrekonstruovaná tramvajová zastávka Hotelový dům Jindřich. Práce v jejím okolí probíhaly posledních pět měsíců, část této doby byla zastávka uzavřena, a stály necelých jedenáct milionů korun. Viditelným výsledkem jsou bezbariérová a zastřešená nástupiště, většinu doby, kdy se u hotelu Jindřich kopalo, se ale upravovaly inženýrské sítě.

Práce na zastávce a jejím okolí se podle ředitele dopravního podniku Františka Kořínka o týden zpozdily. Stalo se tak kvůli neočekávanému přeložení plynovodu.

O konci dopravní uzávěry v Nádražní ulici informoval Dopravní podnik Ostrava, podle jehož sdělení projdou podobnou rekonstrukcí jako Hotelový dům Jindřich i další ostravské tramvajové zastávky.

„V našem investičním plánu pro letošní rok je ještě zahrnuta podobná rekonstrukce nástupišť na mostu Československé armády. Zde však již nebude nutno složitě překládat inženýrské sítě a náklady proto budou poloviční,“ uvedl Kořínek.