Vysoké Mýto vytvoří nová parkovací místa

Vysoké Mýto (Orlickoústecko) - Radnice ve Vysokém Mýtě chce úpravou autobusového nádraží získat nová parkovací místa. Autobusoví dopravci ho zcela nevyužívají a stačila by jim i menší plocha, uvedl starosta Martin Krejza. Autobusové nádraží, které vlastní město a provozuje dopravní společnost, je na současné potřeby dopravy předimenzované, počet stanovišť by se měl zmenšit zhruba na polovinu.

„Poměrně jednoduchými stavebními úpravami v ceně mezi 1,2 až 1,4 milionu korun by se získalo 60 parkovacích míst, která by byla nezpoplatněna. Umožnilo by to zaparkovat lidem, kteří nepotřebují jet přímo na náměstí,“ uvedl Krejza. I po úpravách budou moci dopravci na nádraží parkovat své autobusy.

Podle místostarosty Františka Jiraského je nyní náměstí prakticky celé zaplněno stojícími auty, přestože město zdražilo celoroční stání. Vyčerpaná je i parkovací kapacita Komenského ulice. Radnice chce úpravy nádraží provést během léta.

Město se rovněž potýká s parkováním kamionů na provizorní odstavné ploše v bývalém areálu sovětské armády v ulici Prokopa Velikého. Podle Jiraského tam radnice provoz omezí pouze pro nákladní vozy místních firem.