České dráhy připravují další destinace pro eTikety

Praha – Další destinace přibudou od léta do nabídky mezistátních železničních elektronických jízdenek, které prodávají na svém eshopu České dráhy. O prázdninách by tak mělo být možné cestovat s eTiketem nově mimo jiné v relacích Praha – Hamburk, Ostrava – Vídeň nebo Praha – Binz. Elektronické jízdenky jsou levnější než ty prodávané běžně v pokladnách, vydávají se ale pouze jednosměrné. Jízdenky nakoupené pro jízdu směrem do Česka navíc musí být označené českým průvodčím již na cestě z Česka. O nových relacích pro eTikety informovaly České dráhy a zároveň zveřejnily destinace pro svoje akční jízdenky ČD Tip na červen a červenec. Za 19 eur bude možné dostat se v červnu do Vídně a zpět, v červenci dokonce do Berlína.

Elektronické mezistátní jízdenky i ČD Tipy jsou podle Českých drah úspěšné a výnosné. „Obsazenost spojů, na které se prodávaly ČD Tipy, se zvýšila o 20 až 30 procent a podle průzkumu se většina jejich držitelů nechala zlákat právě výhodnou cenou zpáteční jízdenky,“ uvedl Aleš Ondrůj, výkonný ředitel úseku pro marketing a komunikaci. „Čistý zisk na osobu u čtyř pilotních nabídek ČD Tipů byl 200 korun, přičemž nejúspěšnější byla nabídka ČD Tip Praha – Vídeň – Praha, kterou zopakujeme v červnu,“ dodal.

Jízdenky ČD Tip se prodávají v omezeném počtu, jsou vždy zpáteční a platí pouze jeden den v předem určených vlacích. V případě červnových cest do Vídně budou ČD Tipy platit v neděli 7., 14. a 21. června ve vlacích SC/EC 15 a 16. Na každou neděli připravily České dráhy 50 zlevněných jízdenek. Cestující, kteří si je pořídí, stráví v rakouské metropoli šest hodin.