Řidič sportovní auto nezvládl, skončil na střeše

Valašské Klobouky - Ve čvrtek odpoledne zasahovali hasiči po dopravní nehodě u Valašských Klobouk na Zlínsku. Ve směru na obec Lipina tam havarovalo osobní auto Fiat. Nehodu zjistila jako první další řidička, která také okamžitě přivolala pomoc na tísňové lince 112, uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Hasiči byli ze záchranářů na místě jako první a už za dvě minuty od výjezdu ze stanice. „Vozidlo havarovalo mimo vozovku, kde se převrátilo na střechu. Průzkumem nebyl ve vraku nikdo nalezen. Z vozidla se kouřilo, a proto hasiči provedli protipožární zabezpečení,“ doplnil Mitáček.

Po příjezdu hasičů se objevil i zraněný mladý muž, který se v šoku a zmateně hlásil k řízení vozidla. Do příjezdu zdravotníků poskytovali hasiči třiadvacetiletému řidiči předlékařskou první pomoc. S otřesem mozku, zraněním na hlavě a rukou byl následně převezen do nemocnice.

Ve spolupráci s policií hasiči prozkoumávali okolí místa dopravní havárie a hledali další osoby z auta. Při prohlídce dalšího zraněného nenašli.

Během zásahu hasičů a zdravotníků byla částečně omezena průjezdnost po místní komunikaci.