Na silnicích a železnici zemřelo v sobotu šest lidí

Praha - Při dopravních nehodách a neštěstích dnes zemřelo na silnicích a železnici šest lidí. Je to nejtragičtější sobota od 11. dubna, kdy na domácích silnicích přišlo o život rovněž šest osob. Při střetu vlaku s autem v Chomutově dnes dopoledne zemřeli dva lidé. Zahynul také muž, kterého dnes po poledni u Pardubic srazil projíždějící rychlík. Další dva mrtvé si vyžádala srážka dvou aut u Hradešic na Klatovsku. Šestou obětí dopravních nehod je starší žena, která zemřela při nehodě u Dobrušky.

Srážka vlaku s osobním autem, při níž dopoledne v Chomutově zahynuli dva lidé, se stala v místě, kde přes trať vedla cyklostezka a vjezd aut zde byl zakázán. Zemřel osmatřicetiletý řidič a jeho třicetiletá spolujezdkyně, kteří cestovali osobním autem. Nikdo jiný zraněn nebyl. Provoz po obou kolejích byl po poledni obnoven.

Projíždějící rychlík z Olomouce srazil na okraji Pardubic ve směru od České Třebové sedmapadesátiletého muže z Holicka. Byl na místě mrtev. Doprava byla v obou směrech zhruba na hodinu přerušena.

Při čelní srážce dvou osobních automobilů zemřeli u Hradešic muž a žena, oba ve věku mezi 40 až 50 roky. Další čtyři lidé se zranili.

Smrtí osmasedmdesátileté ženy skončila odpoledne nehoda v obci Křovice na okraji Dobrušky. Osobní vůz vyjel z dosud neznámých příčin ze silnice a havaroval.