Na středočeských silnicích dnes už zemřeli dva lidé

Neratovice - Na silnicích ve středních Čechách dnes přišli o život už dva lidé. První tragická nehoda se stala hodinu po půlnoci na Mělnicku, druhá kolem deváté hodiny ranní na Kladensku. Informovala o tom středočeská policejní mluvčí Soňa Budská. Bilance tragických nehod tak o tomto víkendu pokračuje. V sobotu zemřelo na silnicích a železnici v Česku šest lidí. Byla to nejtragičtější sobota od 11. dubna, kdy na domácích silnicích přišlo o život rovněž šest osob.

Na silnici třetí třídy mezi Neratovicemi a obcí Korycany v noci na dnešek havaroval osobní automobil. Čtyřiadvacetiletá řidička zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládla průjezd pravotočivou zatáčkou. S autem sjela do příkopu, pak z něj sice vyjela, ale dostala smyk a narazila do pevné zděné překážky u silnice. Na místě zemřela. Škoda na autě byla předběžně vyčíslena na sto tisíc korun. Okolnosti nehody se stále vyšetřují, řekl mluvčí mělnické policie Václav Tichý.

Druhá vážná nehoda se stala dopoledne u Buštěhradu. Jednasedmdesátiletý německý řidič jedoucí po silnici R7 sjel na soukromý pozemek, kde havaroval. Na následky zranění zemřel, jeho manželka skončila se zraněním v nemocnici.

Vydáno pod