Policie zakázala demonstraci Dělnické strany v Chomutově

Chomutov - Policie dnes odpoledne rozpustila demonstraci Dělnické strany (DS) před bývalou chomutovskou ordinací bývalé ministryně pro lidská práva Džamily Stehlíkové. Extremisté tvrdili, že mají shromáždění v Poděbradské ulici řádně nahlášené. Policie účastníky nejprve vyzvala, aby se rozešli. Když začal mluvit místopředseda strany Petr Kotáb, policisté oznámili, že se DS dopustila přestupku, protože magistrát shromáždění údajně zakázal. Pak začali kontrolovat totožnost asi čtyř desítek účastníků.

Ti pak zamířili do Kadaňské ulice. Ulicí rychle prošli za hlasitých nadávek místních Romů a pak akci ukončili.

Začátek dnešní akce takzvaných monitorovacích hlídek ochranných sborů DS byl ve 13:15 u nádraží Chomutov-město. Jejich asi 30 členů nejprve v blízkém parku sbíralo odpadky, injekční jehly i plechovky od toluenu. Chtěli tak podle svých slov upozornit na nepořádek a problémy s nepřizpůsobivými občany v Chomutově. Pak se přesunuli do Poděbradské a odtud po rozepřích s policií do Kadaňské ulice. Před 15:00 akci ukončili.

Extremisté se dnes sešli rovněž ve Znojmě, kde se mítink Dělnické strany na centrálním Masarykově náměstí pokusilo narušit několik set odpůrců tohoto uskupení. Policie je ale nevpustila na náměstí. Odpůrci radikálů byli v početní přesile, na setkání DS přišlo jen asi 50 jejích příznivců.

Vydáno pod