Policie obvinila ženu z Blatnice z vraždy jejích dvou dětí

Brno - Policie obvinila devětadvacetiletou matku dvou zavražděných dětí z Blatnice pod Svatým Antonínkem na Hodonínsku z vraždy. Novinářům to dnes řekl mluvčí policie Pavel Šváb. Ženě hrozí výjimečný trest. Mrtvé děti a zraněnou ženu, která se ihned po činu pokusila o sebevraždu, našli před několika dny záchranáři, které přivolala její známá. V domě byl i ubodaný pes. Otec dětí byl v době činu v práci.

Dvouletá holčička a její sedmiletý bratr přišli o život doma minulou středu. Záchranáři našli u mrtvých dětí jejich matku s osmi bodnými ranami. Zraněná žena přežila jen díky okamžité operaci v kyjovské nemocnici. Šváb připustil, že si zranění patrně způsobila sama. Neuvedl ale, zda se k činu přiznala.

Dlouho se spekulovalo, jestli děti zavraždila žena a sama se pak pokusila o sebevraždu, nebo má celý čin na svědomí další neznámá osoba.„Na místě jsme ale zajistili dost důkazů, které postačovaly k tomu, abychom ji v pondělí večer obvinili z vraždy. Její motiv ale nebudeme komentovat,“ uvedl mluvčí. Podle kriminalistů matka nejprve zabila děti a pak si chtěla vzít život.

Dnes dopoledne byla ještě podrobena výslechu v kyjovské nemocnici. Poté na ženu uvalil vazbu brněnský městský soud a nechal ji převézt do vazební nemocnice v Brně. „Pokud ji soud uzná vinnou z vraždy obou dětí, to znamená osob do 15 let věku, hrozí jí až doživotní trest odnětí svobody,“ dodal Šváb.

Dosud není znám nejen motiv činu, ale i způsob, jímž byly děti usmrceny. Duševní stav ženy budou nyní zkoumat psychiatři a psychologové. Pouze jejich závěr, že nebyla v době činu při smyslech, by ji mohl zachránit před mnohaletým trestem. Lidé z Blatnice spekulují, že důvodem byly pravděpodobně problémy v rodině spojené s finančními potížemi. Pohřeb dvou dětí se uskuteční tento pátek od 15:00 v místním kostele.

Dům v Blatnici
Zdroj: ČT24
Vydáno pod