Ostravský dopravní podnik slaví šedesátiny

Ostrava – Řadu akcí pro veřejnost připravil na sobotu a neděli 23. a 24. května Dopravní podnik Ostrava. Společnost slaví šedesáté výročí vzniku. V sobotu bude hlavní akcí den otevřených dveří v Ústředních dílnách v Martinově. O den později se budou moci lidé podívat do tramvajové vozovny v Moravské Ostravě. Po moravskoslezské metropoli budou po celý víkend jezdit historická vozidla. Informoval o tom pořadatel oslav, tj. dopravní podnik.

Během dne otevřených dveří v Martinově se mohou návštěvníci Ústředních dílen dopravního podniku také zúčastnit zábavních akcí, které zcela nesouvisí s dopravou. „Vystoupí zpěvák Pavel Dobeš, taneční skupina s orientálními tanci i historičtí šermíři, kteří předvedou rytířské turnaje,“ uvedl generální ředitel Dopravního podniku Ostrava František Kořínek. Zároveň bude na místě k dispozici simulátor nárazu a odborníci z BESIPu budou zájemce seznamovat se zásadami první pomoci.

„Chybět samozřejmě nebudou soutěže pro malé i velké, stánky s občerstvením a upomínkovými předměty. Především však pravidelné prohlídky zázemí martinovských Ústředních dílen, které slouží již čtyřicet let. Milovníci techniky se mohou těšit na výstavu moderních i historických typů autobusů a tramvají. Chybět nemohou ani veřejností velice oblíbené jízdy historických tramvají, PČR představí laserovou střelnici a Městská policie své psovody a mladé judisty,“ doplnil Kořínek. Program v Martinově začne v devět hodin a skončí ve čtyři odpoledne.

V neděli 24. května budou moci zájemci navštívit vozovnu v Moravské Ostravě na konečné tramvajové linky číslo 4. „Vozovna v centru oslavy slaví své již osmdesáté výročí, neděle bude proto věnována historickým jízdám přes centrum města a prohlídkám této vozovny, děti se budou moci povozit na modelu historického vláčku. Také zde program začíná v devět hodin a potrvá až do 16:00,“ uvedl František Kořínek.

Vydáno pod