Talmanová už nebude kandidovat a odejde z politiky

Praha - Partnerka předsedy ODS a expremiéra Mirka Topolánka Lucie Talmanová, která je místopředsedkyní Poslanecké sněmovny za ODS a s Topolánkem má skoro dvouletého syna, nebude v podzimních předčasných volbách znovu kandidovat a na nějaký čas opustí vysokou politiku. Uvedla to v rozhovoru pro Mladou frontu Dnes (MfD). Její rozhodnutí údajně nijak nesouvisí s oznámením Topolánka, že se chce rozvést s manželkou Pavlou.

„Část důvodů je osobních. Dlužím něco svému synovi, kterému budou v červenci dva roky. Chci s ním trávit ještě více času a věnovat se jeho výchově,“ vysvětlila Talmanová důvody svého rozhodnutí v rozhovoru pro MfD. Zmínila i rozčarování z toho, jakým směrem se ubírá česká politika. „Věcný dialog je v české politice v posledních letech nahrazen osobními výpady,“ uvedla. Celý rozhovor s Talmanovou otiskne sobotní MfD.

Podle MfD má Talmanová také určité obavy, zda by ji pražská ODS nominovala na volitelné místo na kandidátce pro podzimní sněmovní volby. Topolánek a šéf pražské ODS Pavel Bém jsou hlavní vnitrostraničtí rivalové v ODS. Talmanová zatím neví, zda se někdy do politiky vrátí. Uvedla, že Topolánek byl jejím rozhodnutím překvapen, ale nechtěl to komentovat.

Poměr Topolánka s Talmanovou vyšel najevo v červnu 2006

Topolánek tento týden oznámil, že požádal právníky, aby mu připravili podklady pro rozvodové řízení s manželkou Pavlou. Poměr Topolánka s Talmanovou vyšel najevo v červnu 2006. V bulvárním deníku Šíp se objevila jejich nepříliš kvalitní fotografie. V článku se ale psalo, že Topolánek byl v neděli 11. června na „romantické večeři“ s manželkou. Na článek však reagovala Pavla Topolánková s tím, že na fotografii není ona, ale Talmanová. S Pavlou Topolánkovou má Topolánek tři děti.