Paroubek znovu terčem vaječného útoku, tentokrát v Litoměřicích

Litoměřice - Předseda socialistů Jiří Paroubek se dnes na předvolebním mítinku v Litoměřicích stal znovu terčem útoku vejci. Tentokrát na něj hodil dvě vejce mladý muž, kterého policie následně zadržela a udělila mu pokutu 1000 korun. Paroubek to nesl velmi nelibě. "Ty seš chudák, ještě se ani netrefíš, viď," reagoval podle účastníků mítinku předseda ČSSD. Kromě mladíka na mítink přišli i herci z Kolína převlečení za Marťany, kteří se tak nejspíše snažili připomenout Paroubkův výrok, že se pro prosazování svých politických cílů klidně spojí i s Marťany. Nakonec je vytlačila ochranka.

Paroubek dnes navštívil mítinky na Litoměřicku a Teplicku. Na prvním z nich v Roudnici nad Labem na něho vejce nikdo neházel. V Duchcově se do jeho blízkosti pokoušel dostat teplický divadelník Martin Ryba s hromadou prázdných palet od vajec na zádech a dvěma kufry. Zasáhla proti němu ochranka a policisté, kteří ho legitimovali. Ryba tvrdil, že po náměstí pouze prochází. 

Ryba se spolu s básníkem Radkem Háskem převlečeným za herečku Kateřinu Brožovou objevil i na mítinku v Teplicích. Chtěli tak lidem připomenout Paroubkovu snahu dostat Brožovou na kandidátku ČSSD v Ústeckém kraji. Na náměstí se objevilo i několik lidí s plakáty s hesly „Ať Jiří brzy zmizí“, „Jistota hnusu“ a „Ne populismu“. Po chvíli jim je roztrhal muž se sluchátkem v uchu, který údajně dohlížel na několik dnešních mítinků ČSSD. Mítinky v Bílině a Lovosicích se obešly bez incidentů.

Martin Ryba a Radek Hásek na mítinku ČSSD
Zdroj: Miroslav Rada/ČTK