Řidiči opět mohou na rekonstruovaný most v Kladně-Rozdělově

Kladno – Osobní i nákladní auta se mohou po půlroce opět vrátit na most v Kladně-Rozdělově. Ten prochází rekonstrukcí a kvůli pracím byl od podzimu uzavřen pro veškerou dopravu s výjimkou autobusů. Řidiči osobních a nákladních aut museli tuto důležitou tepnu objíždět, což způsobovalo nemalé dopravní komplikace. Nyní začínají práce na druhé polovině mostu, které si již nevyžádají dopravní omezení.

„Druhá část mostu bude nyní zbourána a stejně jako první část kompletně zrekonstruována. Termín dokončení levé strany je dle smlouvy do konce února 2010,“ řekla mluvčí Středočeského kraje Berill Mascheková. Podle všeho ale bude rekonstrukce hotova dříve.

Most byl před začátkem prací v havarijním stavu, přesto na něj denně vjely stovky aut. Oprava s celkovými náklady 63 milionů korun byla zahájena na podzim a hned po uzavření stavby začaly dopravní problémy. Doprava kolabovala zejména na křižovatce ulic Ke Stadionu, Fr. Kloze a Amálská, protože řada řidičů tudy uzavírku objížděla. Město proto na přetížené křižovatce vybudovalo kruhový objezd.

Zrekonstruovaná část mostu bude nyní obousměrně průjezdná. Odlehčí se tak objízdným trasám a cesta centrem města by měla být opět rychlejší. Doprava na mostě dnes nicméně nebyla tak frekventovaná jako v době před jeho uzavřením, řada řidičů totiž o otevření nevěděla a nadále úsek objížděla okolními ulicemi.

Vydáno pod