Policie zadržela muže, který vařil pervitin pro celé Vsetínsko

Valašské Meziříčí/Vsetín - Vsetínští policisté dnes odhalili ve Valašském Meziříčí nelegální varnu pervitinu. Při mimořádné akci také zadrželi jejího majitele, který byl již v minulosti několikrát trestně stíhán právě za výrobu drog. Zadržený muž od loňského podzimu zásoboval pervitinem téměř celý vsetínský region, hrozí mu až pětiletý trest. V případě, že by mezi odběrateli byl také mladistvý, posune se výše možného trestu až na deset let.

Kriminalisté muže, který je nyní ve vazbě, vyšetřovali již loni v říjnu v
souvislosti s výbuchem a následným požárem jeho bytu. Zjistili, že příčinou exploze byla právě výroba drog. Dotyčný však s výrobou ani poté nepřestal. Varnu měl ve svém bytě, potřebné chemikálie ve sklepě v místě předešlého bydliště.

„Distribuoval pervitin jak v oblasti Valašskomeziříčska, tak i Rožnovska a Vsetínska. Vyráběl zhruba dvakrát týdně, takže je to jeden z největších výrobců, kterého jsme v letošním roce zajistili,“ uvedl vyšetřovatel vsetínské kriminální policie František Vachala.

Reportáž Daniela Šamánka (zdroj: ČT24)

Podle policie osmačtyřicetiletý muž z Valašského Meziříčí vyráběl drogu z běžně dostupných léků a po změně legislativy na jaře letošního roku si je opatřoval v zahraničí. Kolik pervitinu celkem muž vyrobil, zatím policisté zkoumají. Za drogu přijímal nejen finanční hotovost, ale také různé předměty. „Za distribuci odebíral různé věci, jako například kola, elektrocentrály a podobně,“ upřesnil Vachala.