ČD budou v létě jezdit levněji

Praha – Méně peněz za jízdné vydají o prázdninách cestující ve vlacích Českých drah. V naději na příliv cestujících o prázdninách se dopravce rozhodl vrátit k loňskému nižšímu tarifu a rozšířit víkendové slevy. Vyplývá to z informací, které dnes přinesl podnikový týdeník Železničář. Další informace hodlají dráhy zveřejnit ve čtvrtek. Snížení cen, které se zaměří především na skupiny a rodiny, bude prvním výraznějším zlevněním po letech zdražování.

Levnější jízdenky mají především naplnit krajské osobní vlaky. Celodenní jízdenka RegioNet platná v osobních a spěšných vlacích jednoho kraje bude v létě k mání za 99 korun místo současných 150.

Velká změna čeká o prázdninách víkendové jízdenky SONE+, jejichž platnost se zřejmě rozšíří z víkendu na celý týden. Dráhy hodlají zavést také nové zlevněné mezistátní elektronické jízdenky eTiket, například z Prahy do Drážďan.

Změny tarifu mají podle Železničáře platit od 21. června, týden po začátku platnosti druhé změny jízdního řádu. Ta zavede od 14. června mimo jiné další slevu – povinné místenky na pendolina mezi Prahou a Brnem se nově budou k jízdenkám vydávat zdarma.

Vydáno pod