Policie prověřuje člena pražského magistrátu kvůli švýcarskému kontu

Praha - Vyšetřovatelé protikorupční policie se dnes začali zajímat o šéfa investic pražského magistrátu Jiřího Tomana. Podle informací Mladé fronty Dnes může být důvodem podezřelé švýcarské bankovní konto, ke kterému měli údajně podpisové právo právě lidé navázaní na zakázky a obchody pražského magistrátu. "Ano, skenovali u mě počítač, ale proč tam byli, netuším, obraťte se na ně," řekl MF Dnes Toman. Policie nechce důvody zásahu komentovat.

Jedna z variant podle MF Dnes je, že Tomana policisté navštívili kvůli rozsáhlému vyšetřování švýcarské prokuratury. Kromě Tomana měl údajně ke kontu přístup i ředitel odboru obchodních aktivit hlavního města Peter Ďurica a pražský lobbista, podnikatel a přítel primátora Pavla Béma Roman Janoušek.

Pražské vrchní státní zastupitelství loni potvrdilo, že je Švýcaři požádali o právní pomoc v případě „jednoho pražského podnikatele“, uvedla MF Dnes. Toman zájem Švýcarů o svou osobu odmítá. „Troufám si tvrdit, že žádná švýcarská prokuratura proti mně nic nevede,“ řekl.

Vydáno pod