Sražená srna skončila na protijedoucím autě

Bystřice pod Hostýnem - V pátek ráno zasahovali profesionální hasiči u dopravní nehody mezi Bystřicí pod Hostýnem a Bílavskem. Na místě se nejdříve srazilo nákladní auto se srnou. Po střetu bylo zvíře odhozeno na čelní sklo a střechu protijedoucího osobního vozu. Šokovaný řidič následně havaroval mimo vozovku, kde přerazil jeden strom a zastavil se v nízkém porostu. Při nehodě se v osobním autě zranil řidič i jeho spolujezdec, informoval o tom mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Oba zranění seděli uvnitř auta. Hasiči jim začali poskytovat předlékařskou pomoc. Před vážnějším zraněním je uchránily aktivované airbagy, doplnil Mitáček.

Po příjezdu zdravotníků byli oba předáni do péče lékaře. „Po dalším ošetření byl řidič se zraněním v oblasti oka odvezen do nemocnice k hospitalizaci. Jeho spolujezdec zůstal po ošetření na místě nehody,“ uvedl mluvčí.

Hasiči zajistili vůz proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost vozovky.