Policie má portrét útočníka z Moravan, prosí veřejnost o pomoc

Brno - Policisté sestavili portrét muže, který ve středu napadl starostku Moravan u Brna Marii Barešovou (ČSSD), její dceru a zetě. Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání. Případní svědkové se mohou ozvat na linku 158. Muž se pod záminkou doručení zásilky dostal do starostčina domu. Nejprve udeřil její dceru, pak zaútočil na zetě. Ochromil jej paralyzérem a kopal do něj. Vzápětí se vrhl na starostku, která má po útoku obličej plný podlitin a sešitý nos.

„Násilníkem je muž ve věku mezi 30 a 40 lety, střední postavy, asi 180 až 190 centimetrů vysoký, krátce střižených vlasů, na hlavě měl kšiltovku s nápisem PPL,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Muž přišel za starostkou v modré kombinéze se stejným nápisem. V ruce nesl bílý obchodní balík velikosti krabice od bot.

Kriminalisté se pokoušejí zjistit, jakou měl útočník motivaci. Příčinou mohly být například spory o územní plán a novou bytovou výstavbu v obci. Starostčin dům se už několikrát stal terčem útoků. V Moravanech je nyní ve službě zvýšený počet policistů.