Šest lidí zemřelo při nehodě dvou aut na Slovensku

Banská Bystrica – Srážku dvou osobních aut v sobotu večer na Slovensku nepřežilo šest lidí. Nehoda se stala nedaleko Revúce v Banskobystrickém kraji, sdělila to bez dalších podrobností policie. Podle internetového zpravodajského serveru Aktuality.sk byl příčinou tragické nehody zřejmě smyk jednoho z vozidel. V každém automobilu podle serveru zahynuli tři lidé. Jedná se o jednu z nejtragičtějších letošních dopravních nehod, které se na Slovensku staly.

Podobně jako v Česku, i na Slovensku letos zatím klesá počet mrtvých na silnicích. Od ledna do konce května zemřelo při dopravních nehodách 143 lidí, zatímco ve stejném období roku 2008 bylo obětí o 43 více.

Dvanáct lidí zahynulo v únoru při střetu autobusu s osobním vlakem u středoslovenské Polomky. V polovině dubna při strážce dvou aut nedaleko Trnavy zemřeli tři lidé.

Počet obětí dopravních nehod by měl snížit nový silniční zákon, který na Slovensku platí od února letošního roku. Přinesl například nižší povolenou rychlost v obcích, přísnější pokuty za rychlou jízdu či odmítnutou zkoušku na přítomnost alkoholu.