Mariánskohorská ulice v Ostravě bude půl roku užší

Ostrava – Na mostě ve čtyřproudé Mariánskohorské ulici v Ostravě bude až do listopadu omezen provoz. Most se bude opravovat a oba směry na něm budou svedeny do jednoho pásu. Řidiči tak musí až do 20. listopadu očekávat komplikace, které obvykle bývají spojeny s omezením na frekventovaných silnicích. O opravě mostu informovala Jolana Filipová z moravskoslezského krajského úřadu. Již od května je v Ostravě omezena také doprava v nedaleké Cihelní ulici, a to kvůli dokončení dálničního přivaděče. Provoz v této ulici bude omezen až do konce příštího roku.

Omezení na Mariánskohorské ulici bude začínat v místě křížení s Grmelovou ulicí. „Dlouhodobé dopravní omezení je nezbytné pro dokončení opravy mostu, která započala sanací spodní stavby mostního objektu již v roce 2008,“ uvedla Filipová s tím, že při opravě mostovky bude postupně uzavřena vždy jedna polovina mostu a provoz bude veden obousměrně po zbylé polovině.

Veřejné dopravy se opravy nedotknou a bude vedena beze změn po své trase. Mariánskohorskou ulicí projede denně zhruba 34 tisíc vozidel.