Výluky na Plzeňsku opět odkloní rychlíky

Plzeň – Výluka na železniční trati z Plzně do Domažlic způsobí od pondělí do pátku odklony mezistátních rychlíků a náhradu osobních vlaků autobusy. Výluky budou probíhat vždy od osmi hodin do tří odpoledne. Rychlík 354 a 355 z Prahy do Mnichova, resp. v opačném směru a rychlík 351 z Norimberka do Prahy pojedou odklonem přes Klatovy. Cestující proto musí očekávat asi třičtvrtěhodinová zpoždění. V Plzeňském kraji proběhnou během týdne i další výluky na rychlíkových tratích. Na trase do Železné Rudy budou mezi Nýrskem a Špičákem v úterý a středu od 7:50 do 13:40 autobusy nahrazeny všechny osobní vlaky i rychlíky.

Od pondělí do čtvrtka bude probíhat také výluka mezi Plzní a Nezvěsticemi na trati do Českých Budějovic. Pokračovat bude také nepřetržitá výluka na trati do Chebu, která prochází optimalizací.

Další železniční výluky musí během týdne očekávat cestující na trati mezi Chlumcem nad Cidlinou a Hradcem Králové, na trati mezi Benešovem a Táborem, kde probíhá rekonstrukce, nebo na trati ze Zábřehu do Šumperku, která se rovněž modernizuje.