O víkendu zemřelo při nehodách šest lidí, neděle byla „krvavá“

Praha – Při víkendových dopravních nehodách zahynulo v Česku na silnicích šest lidí. Po několika velmi příznivých víkendových statistikách se jedná o poměrně vysoké číslo. Výrazně k němu přispěla především neděle, protože v sobotu zahynul na silnicích jediný člověk. Většina smrtelných dopravních nehod se stala právě na silnicích, pod vlakem zahynula v neděli jedna dívka.

Při jediné sobotní smrtelné nehodě zahynul motocyklista. Stala se asi hodinu po půlnoci z pátku na sobotu u Lešné na Vsetínsku. Mladý muž nezvládl svůj stroj ve vysoké rychlosti a vyletěl ze zatáčky. Ve vzduchu narazil do tabule instalované u silnice a dopadl mimo vozovku. Zemřel na místě.

V neděli ráno zahynul při nehodě osobního auta u Znojma spolujezdec. Řidič vozidla byl opilý a nezvládl řízení ve vysoké rychlosti. Sám utrpěl pouze lehká zranění.

Odpoledne nepřežil náraz do stromu ani řidič dalšího osobního auta u Senomat na Rakovnicku. Nehoda se stala poté, co nezvládl řízení v zatáčce a vyjel ze silnice.

Další dva lidé zahynuli večer při havárii dvou aut na dálnici D8 a jeden řidič nepřežil nehodu u Všetče u Týna nad Vltavou.

Tragická nehoda se v neděli stala také na železnici. U Svitávky na hlavní trati mezi Letovicemi a Skalicí nad Svitavou srazil projíždějící rychlík Praha–Brno osmnáctiletou dívku. Ta zemřela po převozu do nemocnice.

Těžká zranění utrpělo při víkendových nehodách dalších 22 lidí, v sobotu i neděli shodně po jedenácti. V neděli přispěly k této statistice dvě vážné nehody na dálnici D1, které se obě staly v úseku mezi Brnem a Vyškovem. Při první z nich se zranili dva lidé, z nich jedna žena těžce. Druhá nehoda způsobila zranění čtyř lidí.