V Písku začala stavba objezdu u Družby

Písek - V Písku začala stavba oválného objezdu na křižovatce u společenského centra Družba, která patří k nejproblematičtějším ve městě. Práce potrvají čtyři měsíce a vyžádají si 21 milionů korun. Polovinu zaplatí kraj a zbytek město, informoval o tom vedoucí odboru písecké radnice Michal Kovařík. Dneškem také začala na místě částečná uzavírka.

Současná křižovatka u Družby vznikla při vybudování mimoúrovňového křížení přes čtyřproudou silnici I/20 u sídliště Jih. Řidiči mířící do centra, kteří na křižovatce musejí dát přednost, často uvíznou v dlouhé koloně. Situaci nepomohla ani změna dopravního značení, která přednosti na křižovatce upravila.

Pro řidiče tam dnes začala i částečná uzavírka. Uzavřený bude vjezd od sídliště Jih a od Smrkovic a dále sjezd od čtyřproudé silnice I/20, hlavního průtahu městem od Českých Budějovic. Výjimku mají pouze autobusy MHD a linkové autobusy. Auta budou smět zajíždět jen na parkoviště u prodejny Lidl a vyjíždět zpět na silnici I/20.

Provoz ve směru od centra k vlakovému nádraží a opačně nebude nijak omezen. Dopravu budou vždy v jednom směru řídit semafory.