Teplická ČSSD dosadila na volební kandidátku Brožovou i Šlégra

Teplice - Herečka Kateřina Brožová a hokejista Jiří Šlégr byli dnes večer sociálními demokraty nominováni na první dvě místa okresní kandidátky voleb do Poslanecké sněmovny za Ústecký kraj. Obě známé osobnosti byly zvoleny sociálnědemokratickým klubem na Teplicku. Nominace obou prosazuje předseda ČSSD Jiří Paroubek, který má být lídrem krajské stranické kandidátky pro podzimní parlamentní volby. O konečném pořadí na krajské kandidátce rozhodne 25. června v Teplicích krajská konference ČSSD.

Proti nominaci se ohradilo několik členů teplické ČSSD. Brožová totiž na páté místo kandidátky odsunula předsedu teplické ČSSD a současného poslance Vlastimila Aubrechta. Brožová tvrdí, že s negativními reakcemi počítala, ale že si v diskusi na okresní konferenci vše vyříkali. „Ne každému se musíte líbit,“ prohlásila. Na otázku, zda se chce dostat na volitelné místo a pak pracovat ve sněmovně, nechtěla odpovědět. Chce prý nyní hlavně ve volbách pomoci ČSSD.

Šlégr potvrdil, že se poslancem stát chce. V Teplicích byl sice určen jako dvojka, ale nominovat ho jako jedničku nejspíše ještě bude litoměřická ČSSD. Krajský předseda ČSSD Petr Benda dnes řekl, že nabídku kandidovat dala Brožové i Šlégrovi místní organizace ČSSD v Teplicích. Doufá, že známé osobnosti ČSSD v podzimních volbách mohou pomoci.

Aubrechtovi se kandidatura Brožové a Šlégra příliš nelíbí, ale dnes podle něj převážil názor dvou početných organizací teplického okresu proti názoru ostatních slabších. Míní, že známé osobnosti přínosem ve volbách nebudou. Pokud tento tah nevyjde, měl by za to podle něj někdo nést odpovědnost. Podle jeho názoru lépe postupuje ODS, která známé osobnosti nedává na kandidátky, ale na své volební plakáty. Tvrdí také, že si nedokáže představit, jak může umělec tři týdny trávit v Parlamentu, pak studovat zákony a ještě u toho stíhat svoji uměleckou kariéru.

ČSSD nabídla Brožové místo na své kandidátce do předčasných voleb.
Zdroj: ČT24