Nehoda kamionu zablokovala Štěrboholskou spojku

Praha – Na pražské Štěrboholské spojce havaroval dnes dopoledne kamion a jeho nehoda výrazně omezila provoz na této vytížené komunikaci. Na vozovku se totiž vysypaly lahve s limonádou. Havárie se stala ve směru z centra na Mladou Boleslav, informoval operační důstojník pražských hasičů. U nehody se záhy vytvořila kolona. Plně zprůjezdnit Štěrboholskou spojku se podařilo až po poledni, řekl mluvčí pražské policie Ján Mikulovský.

Při nehodě se nikdo nezranil. Na místě zasahovala jedna jednotka hasičů, která likvidovala vysypaný náklad. „Na silnici se vysypaly asi čtyři tuny palet s kokakolou,“ řekl operační důstojník hasičů.

Podle mluvčího pražské policie byl asi deset minut po nehodě zprůjezdněn levý jízdní pruh, ale silnice musela být kvůli úklidu komunikace kolem 10. hodiny na pět minut zcela uzavřena. „Po 11:00 byly zprůjezdněny dva pruhy. Před 12:30 byly průjezdné všechny tři pruhy,“ dodal Mikulovský. Zbylý náklad byl podle něj přeložen do náhradního kamionu a oba kamiony z místa odjely.