Jacques ve sněmovně skončí, kandidovat už nebude

Praha - Stranu zelených po předsedovi Martinu Bursíkovi opouští i další výrazná osobnost - Kateřina Jacques. Ta, stejně jako její životní partner Bursík, nebude kandidovat v podzimních mimořádných volbách do Poslanecké sněmovny. Jacques původně chtěla rezignovat i na funkci místopředsedkyně strany. Vedení s tím však nesouhlasilo, zelené by to prý příliš oslabilo.

„Je to můj osobní přístup k tomu, že eurovolby nedopadly podle našich představ,“ řekla k odchodu dvojka eurokandidátky zelených Lidovým novinám. Zelení totiž ve volbách drtivě propadli. Získali pouze 2,06 procenta hlasů. „Ale bývala bych raději, kdybych mohla zvolit cestu rezignace,“ dodala Jacques.

Kateřina Jacques ze strany neodchází navždy. „To v žádném případě, je to strana mého srdce. Odvedla jsem zde čtyři roky práce. Myslím, že moje bilance není tak negativní,“ uvedla Jacques s tím, že nyní bude nejlepší, když ustoupí do pozadí. Stranu zelených nyní po Martinu Bursíkovi řídí dosavadní první místopředseda a exministr školství Ondřej Liška.

Vydáno pod