Hasiči vyprošťovali zraněného řidiče

Prlov (Vsetínsko) - Ve středu odpoledne se stala vážná dopravní nehoda na silnici u Prlova na Vsetínsku. V zatáčkách mezi Prlovem a Valašskou Polankou došlo k velmi těžkému střetu mezi osobním autem Mitsubishi Colt a nákladní soupravou s tahačem DAF, informoval mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Mladý řidič se tam čelně střetl s protijedoucím kamionem a zůstal zaklíněný ve voze.

Po nárazu se osobní auto přetočilo a skončilo v blízkém příkopu u silnice. Nákladní souprava zůstala stát po několika metrech ve svém jízdním pruhu. Řidič byl ve voze zaklíněný v oblasti nohou. „Jeho spolujezdkyně byla vytažena ven a předána do péče přivolané posádky zdravotnické záchranné služby. Po ošetření byla odvezena do nemocnice k další nezbytné péči a hospitalizaci,“ uvedl Mitáček.

Na hasiče čekalo mimořádně dlouhé a náročné vyprošťování. Po celou dobu vyprošťování byl mladý řidič při vědomí a se záchranáři komunikoval. Postupně byly otevřeny dveře a odstřižena střecha auta. Zdravotníci mezitím poskytovali řidiči první pomoc. Pomocí řetězu a hydraulického rozpínáku se hasiči snažili odvalit palubní desku z jeho hrudi, což se podařilo. Hasiči po náročném stříhání odstranili i zdemolované dveře. Svůj vůz opustil zraněný řidič až po dlouhých sedmdesáti minutách od nahlášení nehody na tísňové linky. Po naložení do sanitky byl muž převezen do zlínské nemocnice.

Hasiči museli zajistit vraky vozů proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbenty. Během zásahu záchranářů byla zcela uzavřena doprava na hlavním silničním tahu mezi Prlovem a Valašskou Polankou. V obou směrech se tvořily dlouhé kolony aut.