Výluka pražsko-kladenské trati pokračuje – vlaky budou končit v Gymnasijní

Praha – Výluka na železniční trati Praha – Kladno vstoupí v neděli do další fáze. Vlaky, které zatím končí v Dejvicích, nově nebudou jezdit ani tam, lidé budou muset vystupovat v provizorní zastávce Gymnasijní u hotelu Diplomat. Ze spojů linek S5 a R5 budou muset cestující přestoupit na tramvaj či metro. Komplikace může způsobit také fakt, že zastávka Gymnasijní je jednokolejná a soupravy se tak mohou míjet až na veleslavínském nádraží. Posilové vlaky budou nadále odkloněny z Hostivic přes Pražský Semmering na Smíchov. Informovaly o tom České dráhy.

"Také pro tuto etapu výluky jsme připravili speciální jízdní řády, které počítají s jednokolejným provozem na koncovém úseku tratě z Veleslavína na zastávku Gymnasijní," uvedl ředitel Krajského centra osobní dopravy Českých drah Alois Kašpar. Jízdní řády jsou k dispozici na internetu a visí také na nádražích.

Podle Aloise Kašpara budou i nadále platit jízdenky Českých drah i v prostředcích pražského dopravního podniku na vybraných linkách. „V platnosti zůstávají také tarifní opatření, kdy vlakové jízdenky do centra Prahy platí i pro příslušné linky metra a tramvají,“ řekl Kašpar.

Provizorní zastávka Gymnasijní je vzdálena asi deset minut chůze (půl kilometru) od stanice metra Dejvické.

Vydáno pod