Během týdne zahynulo při nehodách 21 lidí

Praha – Během uplynulého týdne zahynulo při dopravních nehodách 21 lidí. Po dosavadních relativně mírných statistikách úmrtí na českých silnicích je to neobvykle vysoké číslo. Tragické byly během deštivého týdne zejména pondělí (pět mrtvých), středa (šest mrtvých) a pátek (čtyři mrtví). Během slunečného víkendu byl oproti pracovnímu týdnu poměrný klid, v sobotu přišli při haváriích o život tři lidé, v neděli nikdo nezahynul.

Při jedné z nejtragičtějších nehod v uplynulém týdnu přišli ve středu o život dvě děti – jedenáctiletý chlapec a osmnáctiletá řidička, která vjela s autem pod vlak. Podobně jako dalších sedm smrtelných nehod se i tato stala ve Středočeském kraji – na Příbramsku.

V noci na sobotu zahynul v Krnově devětadvacetiletý chodec, kterého srazil automobil tamní taxislužby. Mladý Slovák utrpěl závažná poranění, kterým na místě podlehl. Nepomohla ani první pomoc, kterou mu poskytli kolemjdoucí.

V sobotu vpodvečer přišel u Tepličky na Karlovarsku o život řidič motocyklu. Zahynul při nehodě svého motocyklu a dvou osobních aut. Kromě motocyklisty nebyl nikdo jiný zřejmě vážně zraněn.