Ve Strakonicích přibylo 85 parkovacích míst

Strakonice - Řidiči na největším strakonickém sídlišti Mír, kde žije zhruba 2000 lidí, získají 85 nových parkovacích míst. Příští čtvrtek tam radnice otevře spojovací silnici mezi dvěma ulicemi, po jejíchž stranách budou moci řidiči parkovat. Na sídlišti u výpadovky na Klatovy, které trpí kritickým nedostatkem parkovišť, má do budoucna vzniknout ještě dalších asi 50 stání. Na kritický nedostatek parkovišť na Míru roky upozorňují nejen obyvatelé sídliště, ale i hasiči a zdravotníci.

„Projektově jsou tyto akce připraveny. Vše je závislé na finančních možnostech města,“ řekla mluvčí radnice Marie Kotlíková.

Kvůli přecpaným ulicím jsou tam cesty mezi domy těžko průjezdné pro techniku hasičů a zdravotníků. Například hasiči přiznávají, že sídliště u výpadovky na Klatovy patří v tomto k nejkritičtějším místům ve Strakonicích.

„Rychlé zásahové vozidlo tam projede, ale cisterny s vodou mají kvůli špatně parkujícím autům obrovský problém,“ řekl ředitel strakonických hasičů Ota Šmejkal.

Radnice nyní vyslyšela prosby obyvatel z části sídliště u pivovaru a propojila ulice Kosmonautů a Spojařů novou silnicí. Lidem vadilo, že kvůli několika desítkám metrů musejí objíždět celý blok. Nová cesta propojila domy v zadní části sídliště s výjezdem přímo na hlavní silniční tah vedoucí městem. Celý projekt stál téměř 16 milionů korun, čtyři miliony město získalo od ministerstva pro místní rozvoj a práce trvaly osm měsíců.

Vydáno pod