Pecina odvolal ekonomického náměstka, místo něho nastoupí Kubíková

Praha - Ministr vnitra Martin Pecina odvolal k dnešnímu dni náměstka ministra pro ekonomiku a provoz Jiřího Jirku. V úterý do funkce jmenuje Světlanu Kubíkovou. Informovala o tom dnes tisková mluvčí ministerstva vnitra Jana Malíková, důvody Jirkova odvolání prozatím nebyly uvedeny. Světlana Kubíková se narodila v roce 1954 v Olomouci, avšak vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze, obor ekonomika zahraničního obchodu. V letech 2006 až 2008 působila jako vrchní ředitelka sekce veřejné správy, informovalo ministerstvo.

Jirka vystudoval ekonomickou fakultu ostravské Vysoké školy báňské, obor systémové inženýrství. Mezi lety 1990 až 2007 působil jako kvestor Univerzity Palackého v Olomouci. Ještě předtím pracoval na ekonomických pozicích v podnikovém ředitelství Pozemní stavby Olomouc. Na postu náměstka působil od 1. července 2008.

Pecina si už na ministerstvo přivedl jako svého prvního náměstka Jiřího Komorouse. Bývalý šéf Národní protidrogové centrály stojí v čele nové protiextremistické skupiny při ministerstvu vnitra a je na ministerstvu zodpovědný také za pokračování policejní reformy. Pecina má nyní pět náměstků.