Pražské tramvaje nepojedou mezi Lazarskou a Jindřišskou

Praha – Po jedné z klíčových pražských tramvajových tratích mezi Lazarskou a Jindřišskou nepojedou o nadcházejícím víkendu tramvaje. Jejich provoz bude přerušen od pátku 19. června 20 hodin do konce denního provozu v neděli 21. června. Důvodem je podle Evy Dydové z oddělení komunikace pražského dopravního podniku oprava tratě. Tramvajové linky budou odkloněny, jezdit bude náhradní autobusová doprava. Fungovat také budou dvě dočasné tramvajové zastávky.

Tramvaje číslo 3 a 24 budou v úseku Karlovo náměstí – Bílá labuť odkloněny přes Národní třídu, Staroměstskou a Náměstí Republiky. Linka 9 bude v úseku Újezd – Hlavní nádraží jezdit přes Malostranskou, Náměstí Republiky a Masarykovo nádraží, linka 14 mezi Karlovým a Strossmayerovým náměstím pak přes Národní třídu a Čechův most. Historická linka 91 bude v úseku Malostranská – Strossmayerovo náměstí odkloněna přes Čechův most a Právnickou fakultu.

Noční linky 51 a 56 pojedou v úseku Lazarská – Malostranská přes Národní třídu a Staroměstskou, linka 52 bude v úseku Lazarská – Bílá labuť odkloněna přes Národní třídu, Staroměstskou a Náměstí Republiky. Tramvaj číslo 54 pojede v úseku Lazarská – Strossmayerovo náměstí přes Národní třídu a Staroměstskou, číslo 55 v úseku Lazarská – Hlavní nádraží pak přes Národní třídu, Staroměstskou, Náměstí Republiky a Masarykovo nádraží. Linka 58 bude mezi Andělem a Hlavním nádražím jezdit přes Jiráskovo náměstí, Národní třídu, Staroměstskou, Náměstí Republiky a Masarykovo nádraží.

Po dobu výluky budou ve Spálené ulici celodenně fungovat zastávky Dlažděná a Lazarská. O denní provoz mezi zastávkami Bílá labuť a Karlovo náměstí se postará náhradní autobusová linka X-3. V nočním provozu bude prodloužena náhradní linka X-56 ze Strossmayerova náměstí přes Náměstí Republiky a Václavské náměstí do Myslíkovy.