Policie hledá muže, jenž nutil hocha k sexu

Frýdek-Místek - Policie pátrá po devětačtyřicetiletém Petru Sajitzovi, kterého podezřívá, že několik měsíců vydíral a nutil k sexu šestnáctiletého chlapce. Hoch psychický nátlak neunesl a pokusil se o sebevraždu. Loni v květnu se střelil do hlavy. Zranění ale přežil. Potvrdil to dnes mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec. Chlapec se s násilníkem podle policie seznámil náhodou při cestě vlakem. Sajitz ho oslovil a tvrdil, že je velmi bohatý, avšak brzy zemře na rakovinu. Muž se víc než rok před policií ukrývá. Kriminalisté ho hodlají obvinit z vydírání a svádění k pohlavnímu styku, za což mu hrozí až osm let vězení.

„Přesvědčil ho, že pokud mu bude dělat společníka, že na něj převede majetek za 50 milionů eur. Nakonec po něm požadoval i homosexuální praktiky,“ uvedl pro ČT plicejní mluvčí.

Po měsíci chlapec zjistil, že se nechal napálit, a odmítl Sajitzovi poslušnost. „Už nechtěl dál plnit jeho sexuální požadavky. Tím mu však vzniklo peklo na zemi,“ řekl Žurovec s tím, že starší muž chlapce začal vydírat a pohlavní styk dál požadoval. Vyhrožoval mu zveřejněním erotických fotografií, které s ním pořídil, na internetu i ve škole, kam hoch docházel.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Chlapec nátlak nevydržel a sáhl si na život 

Chlapec dlouho nátlak nevydržel. V polovině května se střelil do hlavy. Pokus o sebevraždu však naštěstí přežil. Policisté během vyšetřování zjistili, že hledaný Sajitz si chlapce vodil do různých ubytoven například v Prostějově a Havířově. Podle svědectví personálu ubytoven však nebyl jediným mladistvým chlapcem, kterého si tam tento muž vodil.

Na své adrese ve Frýdku-Místku se muž dlouhodobě nezdržuje. Policie proto žádá veřejnost o spolupráci. Informace o jeho pobytu mohou svědci policii předat na každém obvodním oddělení nebo prostřednictvím linky 158.

Vydáno pod