Ozbrojení lupiči si zřejmě z karlovarského zlatnictví odnesli 20 milionů

Karlovy Vary - Ozbrojení lupiči dnes dopoledne vyloupili zlatnictví v Karlových Varech. Podle mluvčí karlovarské policie Zdeňky Papežové tři maskovaní muži po loupeži ujeli v tmavém voze. Lupiči údajně získali 20 milionů korun. Policie kontroluje silnice v širokém okolí v Karlovarském i Plzeňském kraji a pátrá po lupičích. Pachatelé z místa odjeli pravděpodobně vozidlem značky Audi Kombi tmavé antracitové barvy, jehož registrační značka začínala na 2K6. Pachatelé byli tři muži, oblečení pravděpodobně v pracovních kombinézách.

Podle informací reportéra ČT Antonína Bruštíka měli pachatelé obchod vytipovaný. Jeden údajně zůstal v autě před obchodem, zatímco jeho spolupachatelé uvnitř rozbíjeli vitríny a kradli zboží. Podle číšníka, který přepadení zpozoroval a zavolal policii, měli muži pistole a byli maskovaní. Těhotnou prodavačku, která prodělala šok, musela ošetřit rychlá záchranná služba.

„Policisté varují veřejnost, aby v případě, že by někdo viděl vozidlo nebo jeho osádku, aby se pachatele nepokoušel zadržet, ale tuto skutečnost ihned oznámil na linku 158,“ doplnila krajská policejní mluvčí Martina Zoubková.

Telefonát Antonína Bruštíka (zdroj: ČT24)