Z dálnice D11 sjedou řidiči už u Libišan

Hradec Králové - Sjet z dálnice D11 před Hradcem Králové je od dnešního odpoledne možné už na sjezdu k Libišanům. Využít jej mohou řidiči jedoucí do Pardubic. Provizorní opatření by mělo podle policie zkrátit dlouhé kolony, které se vždy v pátek odpoledne tvoří na posledním sjezdu z dálnice u obce Praskačka, informovala o tom mluvčí krajské policie Iva Marková.

Sjezd k Libišanům řidiči používali do konce loňského roku. Po prodloužení dálnice o tři kilometry byl sjezd uzavřen a auta začala sjíždět u Praskačky. Protože však tamní provizorní sjezd nestačí dopravu pojmout, tvoří se na dálnici mnohakilometrové kolony.

Při sjezdu na Libišany budou moci řidiči odbočit jen vpravo, tedy na Lázně Bohdaneč a Pardubice. Přes vesnici Libišany nepojedou. Sjet k Libišanům bude možné jen v pátek od 14:00 do 19:00. Dodržování podmínek na libišanském sjezdu bude policie kontrolovat. Provizorium by mělo trvat do konce srpna.

Řidiči jedoucí do Hradce Králové se mohou pátečním kolonám na konci dálnice také vyhnout tím, že sjedou už na 68. kilometru dálnice u obce Chýšť. Do Hradce Králové pak dojedou po původní silnici přes Nové Město u Chlumce nad Cidlinou.

Policie věří tomu, že kolony z konce dálnice zmizí letos v listopadu s otevřením nové silnice, která v úseku Sedlice - Opatovice nad Labem spojí dálnici D11 se silnicí mezi Hradcem Králové a Pardubicemi.