ROPID spustil interaktivní mapu příměstské veřejné dopravy

Praha – Na webu společnosti ROPID je nově k dispozici interaktivní mapa hromadné dopravy v Praze. Jsou v ní k nalezení informace o vedení příměstských autobusových linek a železničních linek S, uvedl tiskový mluvčí ROPIDu Filip Drápal. Pomocí interaktivní mapy je možné zjistit informace o jednotlivých zastávkách, nalézt jízdní řády projíždějících linek a u příměstských autobusů také zjistit výši případného zpoždění. V případě železničních linek odkazuje ROPID z interaktivní mapy na web Babitron, který zobrazuje zpoždění všech vlaků v republice podle údajů Českých drah.

V interaktivní mapě ROPIDu jsou zaznamenány také aktuální výluky včetně odkazů na podrobné informace o nich. Na boční liště se zobrazují také aktuální informace o komplikacích v dopravě kvůli počasí.

„Interaktivní plán je jedinečný díky své aktuálnosti a on-line propojení s vyhledávačem spojení, databází jízdních řádů, mapovými podklady a aktuálními informacemi o poloze vozidel. Díky tomu získávají cestující na jednom místě kompletní přehled o dopravním spojení pro cesty do okolí Prahy,“ uvedl Pavel Procházka pověřený řízením organizace ROPID.

Mapa zobrazující pouze příměstské linky PID je první fází projektu, ve druhé etapě budou podle Drápala zakresleny i všechny další linky PID na území Prahy. „V budoucnu předpokládáme možnost přímých vstupů pracovníků dispečinku, takže zde budeme moci uvádět i velice čerstvé informace z provozu,“ uvedl vedoucí odboru technického rozvoje Jan Šimůnek.