Po lupičích z Varů pátrají policisté v Česku i Německu

Karlovy Vary - Policisté už mají částečné popisy pachatelů čtvrteční ozbrojené loupeže ve zlatnictví v centru Karlových Varů. Vyhodnocují také stopy z místa činu. Tři ozbrojení pachatelé údajně způsobili škodu 20 milionů korun. Policisté po nich zatím marně pátrají v Karlovarském a Plzeňském kraji a v Německu, odkud bylo ukradeno auto, kterým pachatelé z místa odjeli. Není proto vyloučena možnost, že i lupiči mohli být ze zahraničí. Policie žádá veřejnost o pomoc, aby jakékoliv informaci zavolali na linku 158 nebo sdělili na nejbližší policejní služebně. Zároveň varuje před tím, aby se pachatele kdokoliv snažil zadržet, protože jsou ozbrojení.

Při vyšetřování případu policisté dnes také zjistili, že pachatelé pravděpodobně použili v souvislosti s touto loupeží ještě dva silniční motocykly Kawasaki, které měly pro tuto značku netypickou oranžovou barvu.

Loupež se stala ve čtvrtek dopoledne. Čin provedli ozbrojení pachatelé, kteří byli maskováni a oblečeni v tmavých kombinézách se světlými prvky. Muži měli přes obličej šátky a na hlavách klobouky. Jeden z nich měl na zádech látkový batoh s velkým bílým nápisem a bílé sportovní boty. Další dva pachatelé tmavou, zřejmě sportovní obuv. Policie nemůže zároveň vyloučit možnost, že pachatelů bylo více než tři.

Vydáno pod