Na Plzeňsku policisté kontrolovali řidiče na přejezdech

Kaznějov (Plzeňsko) - V Plzeňském kraji se policisté zaměřili na kontrolu řidičů na přejezdech. Při akci zjistili výrazné překročení povolené rychlosti, a dokonce i předjíždění na železničním přejezdu. Kontrolovali osm přejezdů. Jen za dvě hodiny zjistili například u Kaznějova na Plzeňsku nejméně tři řidiče, kteří překročili povolenou rychlost, a čtyři, kteří na přejezdu předjížděli pomalejší vozidla, uvedla policejní mluvčí Martina Kohoutová.

Výsledky všech kontrolních stanovišť bude mít policie v úterý. Řidičům za zjištěné přestupky hrozí pokuty, za předjíždění na přejezdu až zákaz řízení. Jeden z řidičů jel dokonce rychlostí přes 90 kilometrů v hodině v místě, kde mohl jet nejvíce padesátkou.

„Letos se od začátku roku do konce května stalo na území Plzeňského a Karlovarského kraje 13 nehod na železničních přejezdech,“ konstatovala Kohoutová. Příčinou bylo zejména nedání přednosti vlaku. Při nehodách se těžce zranil jeden člověk a tři lidé si odnesli lehčí zranění, škoda přesáhla dva miliony korun. Loni za stejné období vyšetřovali policisté na západě Čech 19 takových nehod, jeden člověk při nich zahynul.

Série akcí věnovaných dodržování pravidel při jízdě přes železniční přejezdy bude v Plzeňském a také Karlovarském kraji pokračovat.