U převráceného kamionu zasahuje armáda, viníka nehody hledá policie

Chraštice (Příbramsko) - Na strakonické silnici I/4 u Chraštic na Příbramsku v pondělí odpoledne havarovalo nákladní auto. Nikomu se nic nestalo, ale z vozidla vyteklo větší množství pohonných hmot. Odborná firma na jejich likvidaci nestačila, hasiči proto zavolali na pomoc armádu, uvedla mluvčí středočeského hasičského záchranného sboru Lenka Kostková. Vojenská technika dorazila na místo dnes dopoledne, poté byla silnice uzavřena. Úklid zřejmě skončí až večer. Objížďka vede přes obec Chraštice.

Nehodu podle policistů způsobil řidič tmavomodrého osobního automobilu combi, který předjížděl přes plnou čáru v nepřehledné zatáčce. Řidič nákladního Mercedesu jel proti němu a při snaze vyhnout se sjel na krajnici, která se s ním utrhla a souprava potom spadla do příkopu a převrátila se na bok. Řidič osobního auta po nehodě ujel směrem na Písek. Policie proto žádá svědky nehody, kteří mohou poskytnout jakékoliv informace o viníkovi nehody, aby se přihlásili na telefonní číslo 158 nebo 974 879 527.

Nákladní auto převáželo železné svitky. Při havárii se převrátilo a uniklo z něj asi 900 litrů nafty. Zlikvidovat je přijela společnost Dekonta, po půlnoci ale oznámila, že na to nestačí. Podle pracovníka plzeňského inspektorátu České inspekce životního prostředí je v místě havárie špatné podloží, zřejmě písek, uniklá nafta se proto rychle rozšířila do okolí. Ohrozila i nedaleký zdroj pitné vody.

Vydáno pod