Dívka vběhla pod auto, je těžce zraněná

Zlín - Těžké zranění utrpěla dnes ráno ve Zlíně dívka předškolního věku, která údajně vběhla v České ulici pod kola projíždějícího osobního vozu. Devětačtyřicetiletá řidička, přestože prý jela velmi pomalu, nedokázala střetu s dítětem zabránit. Dívka byla s vážným poraněním nohou převezena do Baťovy krajské nemocnice ve Zlíně, uvedla mluvčí zlínské policie Jitka Lysáčková.

Podle policie šly dvě sestry po chodníku směrem k základní škole. Mladší dívka se však té starší vysmekla a zpoza zaparkovaných automobilů vběhla do silnice. „S příchodem letních prázdnin proto apelujeme na rodiče, aby poučili svoje děti a připomněli jim pár zásadních pravidel bezpečného pohybu v silničním provozu,“ poznamenala Lysáčková.

Největší nebezpečí hrozí chodcům při přecházení vozovky. Tu policisté doporučují přecházet pouze tam, kde je dobře vidět na levou i pravou stranu. Ne v zatáčce, mezi stojícími vozidly nebo mezi vzrostlými keři či stromy. Chodci často podléhají mylné představě, že na přechodu pro choce mají absolutní přednost a vstupují řidičům přímo pod kola jejich automobilů.

Vydáno pod