Lupiči v Praze přepadli poštovní vůz, odnesli si přes 8 milionů

Praha - Lupiči ukradli dnes v Praze při přepadení vozu převážejícího peníze 8,4 milionu korun. Bezpečnostní agentura Group 4 Securitas odvážela peníze České pošty, když byli její pracovníci v Budějovické ulici přepadeni a okradeni o kufr s hotovostí. Mluvčí pražské policie Eva Miklíková řekla, že podle prvních informací odjeli pachatelé ve favoritu, asi černé barvy.

„Poté, co pracovníci agentury G4S Cash Services převzali peníze, předjelo je auto a lupiči jim sebrali kufřík s hotovostí,“ uvedl mluvčí České pošty Ivo Mravinac. České poště podle něj loupeží nevznikla žádná škoda, protože za peníze již byla odpovědná agentura. 

O případu informoval server iDnes.cz, podle kterého pachatelé po svém činu zřejmě zapálili u krčského lesa auto, v němž odjeli z místa loupeže. Policie podle mluvčí Miklíkové dostala hlášení v 09:50. Policisté zahájili ihned po činu rozsáhlou pátrací akci.

Muži zranili při loupeži jednoho z pracovníků agentury. „Třiadvacetiletého muže zneškodnili paralyzérem. Byl převezen do IKEMu z preventivních důvodů,“ řekla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová. Při převozu byl podle ní při vědomí. Podle mluvčí bezpečnostní agentury Petry Sergovičové je již propuštěn do domácího ošetřování.

Vydáno pod