Narkoman zabil rodiče své dívky mačetou - dostal výjimečný trest

Liberec - Krajský soud v Liberci vyměřil Antonínu Hajnému výjimečný trest 25 let vězení za loňskou dvojnásobnou vraždu. Podle obžaloby usmrtil osmadvacetiletý narkoman rodiče své dívky, kterým vadilo, že se s ní stýká. Hajný se proti rozsudku odvolal k Vrchnímu soudu v Praze. Mladík vraždu provedl brutálním způsobem, rodiče zabil mačetou. Zaútočil i na bratra své dívky, ten utrpěl několik zranění.

„Důkazy svědčí o vině obžalovaného a pro uložení výjimečného trestu byly splněny všechny okolnosti. Dvojnásobnou vraždu spáchal trýznivým způsobem a ze zvláště zavrženíhodných pohnutek,“ řekla soudkyně Olga Fričová. Podle ní Hajný rodiče své dívky usmrtil, aby mu nebránili ve vztahu s ní.

Hajný tvrdí, že manžele nezavraždil. V domě je prý už našel mrtvé. Za vraha označil bratra své dívky - syna zabitých rodičů. Vraždu prý zosnovali oni, na Hajného připravili past a vlákali ho do domu až ve chvíli, kdy rodiče byli již mrtví. „Obžalovaného při vraždě nikdo neviděl,“ upozornil Hajného advokát. Chtěl proto, aby soudkyně Hajného zprostila obžaloby.    

V tragédii hrály důležitou roli drogy. Hajný si píchal pervitin a kouřil marihuanu. Jak vyplývá z důkazů, brala je i jeho dívka. Rodiče jí vyčítali, že s Hajným chodí, a nechtěli, aby se s ním stýkala. „Jejich dceři Hajný píchal pervitin,“ řekla soudkyně Olga Fričová. Rodiče měli ve městě pověst velmi slušných lidí a byli šťastní, když se jejich dcera dostala na střední školu.