Nová povodňová vlna poničila silnice i železnici

Jeseník - Po další vlně záplav voda poničila i komunikace. Podle regionální mluvčí Českých drah Radky Pistoriusové jsou kvůli sesuvům půdy neprůjezdné tratě z Šumperku do Krnova a z obce Lipová-lázně do Javorníku. Podle mluvčího Olomouckého kraje Ivo Hegera jsou na Jesenicku neprůjezdné i silnice v úsecích Tomíkovice-Vidnava, Bernatice-Vlčice a Bernatice-Uhelná, s problémy je průjezdná cesta mezi Skorošicemi a obcí Kobylá nad Vidnavkou.

Vlaky v úseku Písečná-Mikulovice nahradily autobusy. Spojení z obce Lipová-lázně do Javorníku nahradí autobusová doprava, která bude jezdit pouze v části Lipová-lázně - Žulová. Ze Žulové do Javorníku jsou totiž zatopené také silnice. Obě tratě budou uzavřené nejméně do 20:00. Na Jesenicku se už ale podařilo obnovit provoz na železničních tratích Písečná-Mikulovice a Písečná-Jeseník, který přerušily páteční záplavy.

Řidiči by se podle novojičínské radnice měli vyhnout i jízdě po silnici I/57 mezi Novým Jičínem a Hodslavicemi a mezi Novým Jičínem a Frenštátem pod Radhoštěm. „Vinou nedávných povodní zde stále padají stromy a po komunikaci se pohybuje těžká technika. V místě se tvoří kolony, proto se raději oblasti vyhněte, případně využijte objízdných tras,“ vysvětlil mluvčí Nového Jičína.