Na silnicích zahynulo od pátku v Česku 13 lidí

Praha - Poslední červnový víkend, který byl pro řadu rodin letos první prázdninový, si vyžádal na českých silnicích podle dostupných informací pět lidí. Přibyli tak k osmi obětem havárií, které se staly v pátek. Loni o poslední červnové sobotě a neděli zahynulo na českých silnicích šest lidí, což je zatím druhý nejnižší počet mrtvých ve stejném období od roku 1990. Dva řidiči pod vlivem alkoholu o víkendu také zavinili tragické dopravní nehody.

Nejméně tragickým byl za posledních dvacet let první prázdninový víkend před třemi lety, kdy si sobotní a nedělní nehody vyžádaly dva lidské životy.

Letos byl tento počet podle policejních statistik vyrovnán už o poslední červnové sobotě, kdy bylo navíc 11 lidí těžce a 52 lehce zraněno. Ztrátou života skončila například srážka dvou aut u obce Klapí na Litoměřicku.

Tragickou dohru měla dnes také nehoda, při které opilý řidič srazil v sobotu navečer na silnici z Davle do Štěchovic otce se dvěma dětmi, kteří jeli na kolech. Jedenáctiletá dívka dnes ráno zraněním podlehla. Jiný řidič pod vlivem alkoholu v té době usmrtil vozem osmašedesátiletého chodce v Černošicích, když vjel v jednosměrné ulici na chodník.

Poslední známá nehoda se smrtelnými následky se stala na Blanensku, kde na hlavním tahu z Brna do Svitav zemřela čtyřiadvacetiletá řidička osobního automobilu při střetu s dalším vozem.