Kladenská MHD o prázdninách omezí provoz

Kladno - Městská hromadná doprava v Kladně během letních prázdnin omezí provoz na většině svých linek. Prodlouží intervaly mezi spoji. Na základě loňských zkušeností se výrazně změní zejména jízdní řád linek 15 a 16 zajišťující dopravu zaměstnanců do průmyslové zóny Jih. Tyto spoje jsou méně využívány už nyní. O prázdninách tam bude jezdit jen jedna linka s výchozí zastávkou na Náměstí Svobody a trasou přes Sítnou, Hvězdu a Zdravotní středisko, informoval o tom Ludomír Landa ze společnosti ČSAD MHD Kladno.

Od 1. července bude také kvůli rekonstrukci uzavřena ulice Železničářů v Kladně v úseku mezi ulicemi J. Čapka a Kožovskou. Kvůli tomu se upraví trasa městských linek 4 a 17 a příměstských linek A29 a A30. Objízdná trasa povede ulicemi Jaroslava Kociána a Milady Horákové. Autobusy na všech odkloněných linkách budou stavět v zastávce MHD J. Kociána a v zastávce MHD Na kovárně. Linky MHD 14 a 17 budou mít náhradní zastávku v ulici Josefa Čapka na úrovni vyústění ulice Březinova. Autobusová linka do Prahy A57 bude místo u ČSAD začínat v zastávce Nádraží.

Příměstské linky SID pojedou podle celoročních jízdních řádů. Zastaven bude pouze provoz spojů označených znaménkem s časovým omezením. Podrobnosti jsou v jízdních řádech nebo na webu firmy.