ODS láká příznivce slevami na hudební festivaly

Praha - Hlasy voličů budou před říjnovými sněmovními volbami občanští demokraté hledat i na tradičních letních rockových festivalech. Sympatizanti ODS sdružení v Modrém týmu budou moct na každý z pěti nasmlouvaných festivalů zajít se slevou 300 korun. Modrý stánek bude k vidění například v Hradci Králové na 15. ročníku tradičního Rock for People a na festivalu České hrady na Kunětické hoře. Realizační tým festivalu Rock for people se ale od jakékoli politizace hudební akce distancoval, s žádnou stranou prý nespolupracuje.

„Využijte této nabídky, přijďte se pobavit a pozvěte své přátele a blízké do Modrého týmu. Všechny festivaly slibují pestrý program, v jehož rámci vystoupí stovky českých i zahraničních kapel, zpěváků a zpěvaček,“ uvádějí webové stránky Modrého týmu. Do sítě sympatizantů ODS se od jara, kdy byl projekt založen, přihlásilo 2 590 lidí převážně mladšího věku. Své vrstevníky měli aktivizovat před evropskými volbami, za úspěch a pomoc poděkoval po vítězných volbách členům týmu předseda ODS Mirek Topolánek.

Michal Thomes z produkčního týmu:

„Jsme apolitickým festivalem, žádnou agitkou. I proto dáváme zdarma prostor neziskovým a ekologickým organizacím, s jejichž cíli se ztotožňujeme my, a věříme, že i návštěvníci Rock for People.“

Pořadatelé festivalu se od jakékoli spolupráce s Modrým týmem distancovali. Podle vlastního prohlášení nemohou bránit jakémukoliv subjektu, který se rozhodne nakoupit vstupenky za plnou cenu a prodávat je se ztrátou. „Pokud by to však poškozovalo naše zájmy či zájmy našich partnerů, budeme nuceni přistoupit k řešení,“ uvedl Michal Thomes z produkční agentury festivalu.

„Přestože současné volební prognózy předpovídají vítězství ODS, všichni členové se shodli, že je třeba o to víc na volebním výsledku pracovat. A také v Hradci Králové se hovořilo především o tom, jak může každý z nás pomoci, o případné volební strategii či o tématech voleb,“ uvádí o setkání příznivců ODS v Hradci Králové blog Modrého týmu.

Vydáno pod