Čtveřice vyráběla na Rychnovsku pervitin

Rychnov nad Kněžnou - Policisté obvinili tři muže a jednu ženu z výroby a distribuce pervitinu především na Rychnovsku. Policie je podezírá z výroby kilogramu pervitinu v hodnotě milionu korun, drogu podle policie dodávali desítkám odběratelů. Všichni obvinění sami drogu užívali, nikdo z nich nepracoval. V případě prokázání viny jim hrozí až deset let vězení.

Policisté podezřelé ve věku 24 až 40 let zatkli v pondělí večer. Poté následovala trojice domovních prohlídek, při kterých policie objevila zařízení na výrobu pervitinu a samotnou drogu určenou k prodeji.

„Spolu s tímto materiálem bylo zajištěno určité množství bílého prášku, s největší pravděpodobností pervitinu, připraveného k distribuci,“ uvedla mluvčí.

Podle policie pervitin vyráběl čtyřiadvacetiletý muž od června 2008 na různých místech v Žamberku a Rokytnici v Orlických horách. Obvinění také od léta 2006 prodávali na různých místech ve východních Čechách pervitin, podle policie prodali stovky dávek v cenách 500 až 1500 korun za gram drogy.