Po nehodě opět jezdí vlaky mezi Stránčicemi a Senohraby

Senohraby (u Prahy) - Provoz na železniční trati Praha - České Budějovice, který ve středu odpoledne zastavila v úseku mezi Stránčicemi a Senohraby nehoda pomocného vlaku, se podařilo obnovit dnes nad ránem. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Škoda zatím nebyla vyčíslena, uvedl mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla.

Poslední vagon vlaku podle něj zadní nápravou vyjel z kolejí a značně je poškodil. „Je to ale kolej, která se bude rekonstruovat v souvislosti s chystanou modernizací daného úseku železnice,“ dodal Halla.

Podle mluvčího Drážní inspekce Zdeňka Neusara byla příčinou nehody pravděpodobně technická závada na železničním svršku.

Provoz na trati měl být původně obnoven ve středu v 19:00. Oprava se ale protáhla, provoz byl obnoven až dnes krátce před čtvrtou hodinou. Během výluky cestující jezdili náhradními autobusy.

Podle Neusara dnes ráno v Čerčanech vykolejil při posunu jeden vůz nákladního vlaku soukromého dopravce. Nikdo nebyl zraněn, škoda podle něj nebyla velká. „Zatím nevíme, jestli se jednalo o technickou závadu,“ dodal mluvčí. Kvůli nehodě byl zastaven provoz ve směru na Týnec nad Sázavou, obnoven má být odpoledne kolem druhé hodiny.