V Ústí proběhla policejní soutěž v řízení dopravy

Ústí nad Labem - Lidé na jedné z nejrušnějších křižovatek v centru Ústí nad Labem byli dnes svědky soutěže policistů o nejzdatnějšího regulovčíka. Kromě samotných policistů se hodnotila také schopnost řidičů a chodců pohotově reagovat na signalizaci. Nejhůře dopadli chodci, za své prohřešky dokonce dostali pokutu.

V centru města soutěžilo 16 policistů z různých koutů Ústeckého kraje. Podle odborníků z Bezpečnosti silničního provozu (BESIP) není pro policistu jednoduché vstoupit do rušného provozu. Většina řidičů totiž neví, jak se mají na křižovatce řízené policistou správně chovat. „Já si myslím, že tuhle soutěž by potřebovali řidiči a hlavně chodci,“ uvedl zástupce BESIPu Jan Pechout.

Nejistotu při setkání s policejním řízením křižovatky přiznávají také profesionální řidiči. „I řidiči z povolání, mám tím na mysli speciálně městskou hromadnou dopravu, neznají, ač chodí vlastně každoročně na školení,“ dodává Pechout.

Reportáž Ladislava Jakuba (zdroj: ČT24)

Ještě větším rozčarováním byli pro policii chodci. Ti si většinou policistů uprostřed křižovatky ani nevšimli a netušili, že se i na přechodech musí řídit jejich pokyny. Nevyhnuli se tak pokutám. Ředitel krajské dopravní policie zhodnotil situaci jako ve škole. Policisté by dostali dvojku, řidiči 3-, nejhůře však dopadli chodci. Na jejich vysvědčení by stálo 4-.

Vydáno pod