Policie pátrá po autu, které srazilo motorku a ujelo

Koněprusy (Berounsko) - Policie pátrá po řidiči automobilu, který ve čtvrtek odpoledne srazil u Koněprus motocykl a ujel. Motocyklista skončil s vážným zraněním v hořovické nemocnici, uvedla mluvčí berounské policie Lenka Uriánková. Nehoda se stala v půl páté. Osmadvacetiletý muž na motocyklu Cagiva jel od Bítova na Liteň a u Koněprus začal předjíždět dvě neznámá vozidla.

Když najel do levého jízdního pruhu, zkřížil mu podle policie jízdní dráhu řidič auta jedoucího před ním, který začal předjíždět jiný vůz. Údajně přitom nedal znamení o změně směru jízdy. Motocykl se po střetu s automobilem dostal do smyku, spadl a sunul se po silnici na pravou krajnici. Řidič auta z místa ujel.

Motorkář utrpěl zlomeninu levé klíční kosti, levé lopatky, pohmoždění levé ruky a oděrky po těle. Dechová zkouška u něj přítomnost alkoholu neprokázala.

Bezprostřední pátrání po řidiči auta bylo neúspěšné. Policie proto hledá případné svědky nehody. Přihlásit se mohou na policejní linku 158 nebo telefon 974 872 255.