Policisté zlikvidovali velkovýrobnu pervitinu

Doksy (Českolipsko) - Kriminalisté odhalili na začátku týdne velkou laboratoř na výrobu pervitinu v Doksech a zatkli muže, který tam drogu vyráběl. Policejní mluvčí Ivana Baláková odhaduje, že díky likvidaci laboratoře ochromili na nějaký čas dodávky pervitinu pro dvě třetiny zákazníků na celém Českolipsku.

„Devětatřicetiletý muž z České Lípy vyráběl v Doksech pervitin od letošního února. Provizorní laboratoř měl ve sklepě rodinného domu, od majitelů si ho pronajal jako sklad,“ dodala Baláková.

Kriminalisté zajistili ve sklepě chemikálie a další suroviny, z nichž mohl muž udělat téměř kilogram pervitinu za zhruba milion korun. Drogu dodával drobným dealerům a policisté ho sledovali několik měsíců. Za jeden gram pervitinu se při pouličním prodeji platí přibližně 1 000 korun.

Dopadenému muži hrozí až pět let vězení. V současné době čelí u soudu obžalobě z jiných trestných činů spojených s drogami. Soudce ho ve čtvrtek poslal do vazby. Je totiž pravděpodobné, že by ve výrobě pervitinu pokračoval, pokud by ho policisté vyšetřovali na svobodě.

Příprava drogy
Zdroj: ČT24